Lite hastigt och lustigt

Jag skriver väl mest för att det var ett tag sedan senast.
Det är ganska tyst här uppe i våra lokaler just nu eftersom det tydligen är lite semestertider för några och mycket administrativt arbetet för andra.

Hur som helst så har vi hunnit prova några öl under tiden, och som de flesta andra har vi varit genom alla systemets tillfälliga nyheter.
Nu är det så att de flesta ölbloggare redan har skrivit så mycket om dom, så jag väljer att ta fram den ena som jag tycker stod ut från de andra:

Det är inte ofta jag verkligen drar på med superlativer, men det gör jag i detta fallet och då är det ju självklart extra kul att det är en svensk öl för en gångs skuld.

Bötet Barley Wine är nämligen något av det bättre vi har haft på länge. En mycket stabil Barley Wine som är ganska brun i färgen, tunt skum och med en smått fantastisk doft av mörka frukter (typ plommon), lite russin, lakrits och en liten gnugga jäst.

Smaken är liksom lite lagom tjock och mycket stor. Många vill säkert tycka att den är söt – och ja den är en aning söt, men jag tycker de har fått balansen så pass bra att det inte stör mig i alla fall. Det var verkligen trevligt att lena sig tillbaka och bara njuta av denna. Det allra bästa betyget får den ej, den har inte det där lilla, lilla extra som hos t.ex Pannepot eller #100, men det är inte långt dit.

Betyg 4+/5

Annars tyckte vi så här om resten:

Ocean Eko Pale Ale: Gräs, hö, frukt – ganska diskret och aning torr. Betyg 3/5
Ichtegems Grand Cru: Påminner mycket om en schpizter (vin med kolsyra). Betyg 2+/5
Bashah: Mycket humle, inte mycket annat. Tråkig. Betyg 2/5
Mohawk: Aning kemisk, tycker ej om eftersmaken. Betyg 2/5
Brooklyn Chocklat Stout:  Fin fyllighet, inte så stor i smaken. Nja. Betyg 3-/5

… annars kan jag nämna att i tillägg till nyheterna provades också en flaska
S:t Bernadus Pater 6, men ej heller denna får halleljuabetyg av mig. Smakade rent av lite gammalt. Betyg 2/5

Då vi var i Københamn senast passade jag på att ta med min hem en flaska Boris Barrel Aged som fortfarande i skåpet och tur är väl det. För när jag var en tur inom systembolaget i Jakobsberg tidigare i dag, passade jag på att:

1. Ta med tre nya flaskor Bötet Barley Wine
2. Fylla på mitt förråd av Sierra Nevada Torpedo
3. Fråga en av grabbarna som arbetar där om de kommer ta in några Boris-flaskor eller om jag måste åka till Bromma på måndag.

Tyvärr visade det sig att flaskorna endast kommer till Regeringsgatan (jag hinner tyvärr inte dit innan alla flaskorna är borta). Jag vet att det inte är många flaskor som tas in, men jag tycker synd om mig själv och alla andra runt om i Sverige som inte hinner till Stockholm eller Göteborg innan de 72 respektive 48 flaskorna är borta.

Min poäng är att gnälla! och sen tycker jag att systembolaget ska trots allt vara ett nationalt företag och har man flaskor som annonseras som “tillfälliga nyheter i sortimentet”, ja så borde det gälla lite flera än två butiker. Eller ännu bättre: vi avskaffar monopolet. Det var ju trots allt det som var hela poängen med EU-medlemskapet eller hur?

Bort med monopolet och kör lite dansk stil med öl i kiosken. Tänk va bra det skulle vara om man kunde kila ned till kiosken på hörnan, posta sitt brev, handla sin tidning och en ny purfärsk IPA från det där nya microbryggeriet som hade fått så fina recensioner
–eller en flaska riktig fatlagrad Imperial Stout från USA…

Annonser

~ av Eirik @ Basunen Bar & Cigarr på 12 mars 2010.

9 svar to “Lite hastigt och lustigt”

 1. ”mäst”, ”semästertider”, ”hälst”, ”Mitt poeng”, ”Tenk” och så vidare… Skrivet på dyngfyllan? Dyslektiker? Eller fösrök till humor?

  • Tackar för en mycket konstruktiv kommentar, Garpen.
   Du kanske skulle läsa språkrelaterade bloggar efter som det värkar vara ett ämne som upptar dig mycket (mer än öl).
   Men som svar kan vi ju starta med inläggets titel ”lite hastigt” betyder att jag inte hann att korrekturläsa innan jag postade.

   Vidare: Dyngfyllan? Nej, det lämnar jag till andra. Jag njuter mina öl framför att dricka så mycket som möjligt. Dyslektiker? Nej, inte jag men kanske du skal kolla lite hemma efter som det heter försök och inte fösrök till humor 🙂

   Till sist kan jag nämna att jag inte är svensk ursprungligen, och efter som jag lär mig svenska utan hjälpmedel, så blir det som det blir.

   Skål på dig

 2. De öl man ser i saldot nu är som tur är inte allt som finns. Det brukar finnas en hel del öl i depån i Örebro. Så man måste inte ta sig till de tre bolagen som släpper dessa utan man kan gå in på vilket bolag som helst och beställa en flaska. Däremot måste man kanske vara snabb ibland och beställa en flaska så fort de öppnar. Jag ser det såhär. En del öl de tar in till specialsläppen är väldigt svåra att få tag på även i ursprungslandet så hellre att de tar in en liten mängd än inga alls. Sedan om bolagets vara eller icke vara, ja det är en helt annan fråga. Mitt råd är att ta dig till ett systembolag och beställ en flaska eklagrad BORIS för den är så jäkla bra.

  • Tjena. Det var ju trevliga nyheter. Enligt killen på bolaget var det inte möligt att beställa (jag kollade självklart det), men jag åker in och dubbelkollar på måndag.

   He he annars var jag inte så fruktansvärd allvarlig i det jag skrev, utan ville helt enkelt bara gnälla lite. Det är bra för själen i bland 🙂

   Vad dricks ikväll?

 3. En annan är ledig på måndag, det blir alltså ett besök på Regeringsgatan. Ska jag köpa en flaska BORIS till dig eller ska vi dela på en?

  • Om du vill vore det schyst 🙂
   Eddan vill oxo ha…. hur många kan du ta med (lägga ut för)?

 4. Jag tänkte ta och köpa en del annat också, så helst bär jag bara två. Lägga ut är inga problem, det är bara göra som Bosse Holmström.

  🙂

  • Jo men köp två 🙂 Så kan vi dela alla tre.
   Du kanske blir inbjuden till Basunen Bar och Cigarr nån kväll…. om du vågar 😀

 5. Jag vågar, mitt gamla knep med några saftiga köttben borde fungera även uppe på Basunen. 🙂

  De tycks ha det fint i Egypten, fast något annat var inte att vänta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: