HaandBryggeriet Haandbakk

 

Fick hem ett par flaskor tidigare i veckan.
Enligt hemsidan vill ölen bara bli bättre av lagring, så den ena flaskan ska få stå, men självklart provar vi den andra.

Det måste sägas att jag inte har suröl som favorit, men därför var glädjen extra stor när jag upptäcker att jag faktisk klarar av att dricka hela flaskan.

Färgen är djup rostbrun och ölen har bra med skum.
Oj vilken speciell doft! Den är självklart mycket sur och doftar mycket thinner (eller nagellacks-borttagare), tycker även känna en god andel senap men också lite fruktiga undertoner.

Smaken är självklart också mycket sur, och jag får en ganska torr känsla i munnen när jag dricker denna. När det sura lägger sig (och det gör det hyfsat snabbt) kommer det fram lite smaker av citrus balanserad med kola och jag tycker även jag känner en aning torra nötter. Kanske det är lagringen på ekfat som sätter sin prägel.

Det tar en stund, men efter ett tag klarar jag faktisk av att njuta och bli lite smått förtjust i denna öl. Eftersmaken är inte så illa och ju mer jag dricker ju mer uppskattar jag denna. Ingen öl för nybörjare. Det ska bli spännande att prova den igen om nåt år eller så.

Betyg: 3,75/5

Annonser

~ av Eirik @ Basunen Bar & Cigarr på 22 november 2009.

Ett svar to “HaandBryggeriet Haandbakk”

  1. Ja du… denna öl var inte lätt att placera nånstans. God eller inte? Jag vet faktist inte. Det känns som jag inte kommer köpa fler än den jag har kvar. Den får lagras ett tag så får vi se vad som händer med den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: